Širi dalje

  Ian Sutherland i njegova djevojka Alexa Lee iznenadili su se kada su prije nekoliko godina vidjeli što se skriva u kući koju su tek kupili u američkoj saveznoj državi Massachusetts.

  Par je kupio kuću u gradu Quincyju u američkoj saveznoj državi Massachusetts. Kako su otkrili medijima nakon kupnje, vjeruju da su pronašli zalihe alkoholnih pića još iz doba prohibicije.

  Kako piše AP, lažni zid pronašli pronašli su nekoliko desetaka prašnjavih staklenih boca i glinenih vrčeva s alkoholom iza lažnog zida koji su otkrili građevinari prilikom obnove kuće. Zid se nalazi u podrumu kuće u koju se par preselio iz Connecticuta.

  Neke od 56 boca još su sadržavale tekućinu za koju se vjeruje da je pivo i domaća rakija, no u trenutku pronalaska imale su miris po vinu odnosno kiselosti. Čelnik povijesnog društva u gradu Quincy nije odmah mogao procijeniti koliko su boce stare.

  Inače, u Quincyju je prodaja alkohola zabranjena 1880. godine, a kuća je izgrađena 1910.

  Otkriće je analizirao i stručnjkak za koktele Brother Cleve: “Alkohol u to vrijeme bio ilegalan u SAD-u pa se ne može naći puno stvari na etiketama”, rekao je Cleve. Kaže da je da je jedna boca najvjerojatnije vino iz kasnih 1800-ih, a druga boca 100 godina stara Sherry koja je možda prokrijumčarena iz Španjolske.

  Cleve je u rekao da boce vjerojatno vrijede više od njihovog sadržaja.

  Megy M. /Foto:

  Širi dalje

   Original Article

   (Visited 3 times, 1 visits today)