U turskom gradu Antaliji, tačnije Dokumaparku, izgrađena je zgrada od tri sprata, sa čak 64 potpuno opremljene sobe za ugodni smeštaj mačaka.

Iz Opštine Kepez saopšteno je kako je Dokumapark, nakon muzeja, biblioteka, umetničkih galerija i naučnog centra, dobio nove sadržaje koji će osigurati lagodan boravak za životinje.

Ured za uređenje parkova je prethodno u Dokumaparku postavio 30 kućica za siguran smeštaj ptica, a završeni su i radovi na izgranji smeštaja za mačke.

Reč je o drvenoj minijaturnoj trospratnici sa 64 sobe koje su u potpunosti opremljene za ugodan i siguran boravak mačaka. Pored zgrade su postavljene i manje kućice i drugi sadržaji za mačke, a svojevrsni “grad mačaka“ će zvanično biti otvoren 17. februara.

Uporedo s tim, nadležne službe Opštine Kepez u Antaliji će osnovati i bolnicu za životinje. Centar za privremeni smeštaj životinja lutalica će biti preinačen u bolnicu u kojoj će životinje dobiti mogućnost lečenja, rehabilitacije i smeštaja.

Bolnica za životinje će nuditi i uslugu hitne pomoći, a biće opremljena salama za operacije, laboratorijsku analizu krvi, intenzivnu negu, rendgenske preglede, postooperativne oporavke i karantine, piše Anadolu Agency (AA).

Oni svoje mačke dovode na posao, a ako udome novu dobijaju i novčani bonus

The post U Turskoj se otvara trospratni grad mačaka sa 64 delux sobe appeared first on Luftika.

Original Article