Lider Ukrajinske pravoslavne crkve, patrijarh Filaret, pozitivan je na covid-19. Pažnju svetske javnosti 91-godišnji patrijarh je skrenuo svojim besedama o koronavirusu, koji je nazivao Božjom kaznom zbog istopolnih brakova.

Prema saopštenju Ukrajinske pravoslavne crkve patrijarh Filaret je stabilno i na bolničkom je lečenju.

“Posebno je zahvalan svima koji pokazuju ljubav i mole za njegovo zdravlje. Zdravstveno stanje patrijarha je stabilno, tretman se nastavlja. Pozivamo vas da nastavite da se molite za Njegovu Svetost kako bi svemogući Bog izlečio patrijarha od bolesti”, poručili su iz crkve, a preneo Jutarnji list.

Početkom marta patrijarh Filaret postao je svetska vest kada je izjavio kako je korona kriza Božja kazna za grehe ljudi.

“Prvenstveno tu mislim na istopolne brakove”, poručio je.

Ukrajinska LGBTQ+ grupa “Insight” tužila je lidera Ukrajinske pravoslavne crkve zbog tih komentara tvrdeći da bi njegove reči mogle dodatno da prodube mržnju i diskiminaciju u društvu.

Iz crkve se nisu posebno uzrujali na tužbu poručujući da “kao lider crkve i kao čovek, patrijarh ima pravo da iznese svoj pogled na krizu koji temelji na moralnosti”.

Sveštenik (72) umro od koronavirusa pošto je ustupio svoj respirator mladima

The post Ukrajinski patrijarh koji je za pandemiju krivio gej brakove pozitivan na koronavirus appeared first on Luftika.

Original Article