Na današnji dan lijepa Brittany Murphy bi napunila 40 godina. Majka Sharon bila je irsko-istočnoeuropskog porijekla, a otac je bio Talijan. Roditelji su se razveli ubrzo nakon njezinog rođenja, a kasnije je s ocem rijetko kontaktirala.

Od početka karijere 1995. do dana kad je napustila ovaj svijet ostvarila je tridesetak uloga. Partneri su joj bili Angelina Jolie, Dakota Fanning, Eminem i mnogi drugi.

Najpoznatija je po filmovima: ‘Upravo vjenčani‘, ‘Sin City‘, ‘Prekinuta mladost‘, ‘8 milja‘ i ‘Djevojke iz visokog društva‘.

kutcher a murphy b | Autor: Zuma/Press Association/PIXSELLFoto: Zuma/Press Association/PIXSELL

Bila je u vezi sAshtonom Kutcherom, a 2007. godine udala se za Simona Monjacka. Posljednjih tri i pol godine njihovog braka živjeli su u zajednici s Brittanynom majkom u istoj kući.

Pet mjeseci nakon Brittany, umro je i Simon

U jednom trenutku Brittany je toliko smršavjela da su mnogi počeli pričati da je postala ovisnica o drogama.

Umrla je u 32. godini, uslijed akutne upale pluća kombinirane s anemijom i oslabljenošću organizma uslijed korištenja raznih lijekova. Na podu kupaonice njezino beživotno tijelo pronašla je majka.

New York Fashion Week - Ports 1961 Backstage | Autor: Graylock/Press Association/PIXSELLFoto: Graylock/Press Association/PIXSELL

Pet mjeseci kasnije preminuo je i njezin suprug, osam godina stariji Simon Monjack, pod istim okolnostima – također, kombinacija anemije i upale pluća.

Njihova kuća je bila ukleta

Kuća je prije nekoliko godina procijenjena na 18,4 milijuna dolara, a kako je i Simon u njoj umro, mnogi smatraju da je ukleta. Dom je obnovljen iz temelja pa više ni ne nalikuje svom početnom izdanju. Kuća ima pet spavaćih soba i šest kupaonica, kućno kino, sobu za masažu, vinski podrum i bazen.

Golden Globe Awards - Los Angeles | Autor: Galaxy/Press Association/PIXSELLFoto: Galaxy/Press Association/PIXSELL

O uzroku njezine smrti nagađa se i dan danas. Ima toliko teorija da ih je teško nabrojati, a neke su nevjerojatne. S obzirom na to da je i njezin suprug umro na isti način govorilo se o ubojstvo, a među osumnjičenima našla se i njena majka.

Majka je promijenila oporuku?

– Smatram da policija mora ispitati Sharon. Mislim da je ona kriva i za smrt Simona Monjacka, Brittanynog muža – izjavio je svojedobno glumičin otac Angelo.

Htio je da Sharon objasni zbog čega je oporuka njihove kćeri promijenjena i kako je moguće da je ona jedina nasljednica njezinog bogatstva. Naime, iz oporuke je bio isključen i suprug Simon.

"GLAAD Media Awards" - Los Angeles | Autor: NPX/Press Association/PIXSELLFoto: NPX/Press Association/PIXSELL

Jedan medij je tvrdio kako je komunicirao s preminulom glumicom i objasnio da je u braku sa Simonom bila podčinjena, iskorištena i izmanipulirana. Otac Angelo čak je zatražio laboratorijske vještake da potvrde njegove sumnje.

Sumnjali su da je otrovana

Testovi su pokazali da je u tijelu glumice i njezinog supruga bila velika količina metala.

– Takvu količinu još nikad nisam vidio, a činjenica da se ista stvar ponovila i kod Simona otvara mnoga pitanja – rekao je stručnjak koji je radio na kontroverznim slučajevima poput ubojstva J. F Kennedyja i smrti Elvisa Presleya.

PA/Pixsell | Autor: PA/PixsellFoto: PA/Pixsell

Ipak, sumnje oca nikad nisu potvrđene te se i dalje nameće pitanje: ‘Što je ubilo mladu glumicu?’.

Original Article