Praktički svaki redatelj ima neki svoj projekt za kojeg mu je trebala ogromna količina vremena da dođe do ostvarenja. Martin Scorsese je tako tek krajem prošle godine uspio snimiti svoj film ‘Silence’. Ali niti njegov put, od desetak godina, ne može se mjeriti s vremenom koje je prošlo da bi Luc Besson na velike ekrane donio ‘Valeriana’.

Legendarnom redatelju ‘Petog elementa’, ‘Lucy’ i mnogih drugih filmova je francuski strip za oko zapao još kada je kao desetogodišnjak pronašao jednu kopiju stripa francuskih majstora Pierre Christina i Jean-Claude Mézièresa. Premda je u strip bio zaljubljen svo ovo vrijeme, tek je nedavno došlo do razvoja filmskih tehnologija uz pomoć kojih je postalo moguće dovesti taj strip na kino platna.

Pogledajte što je inspiriralo Bessona

Valerian (Dane DeHaan) i Laureline (Cara Delevingne) su specijalni vladini agenti zaduženi za održavanje reda u cijelom svemiru. Valerian želi romantičnu vezu sa svojom partnericom Laureline, međutim ona ga odbija zbog njegove prošlosti sa ženama. Po naredbi Zapovjednika (Clive Owen), Valerian i Laureline kreću na misiju u međugalaktički grad Alpha, rastuću metropolu koja je sastavljena od tisuću planeta. Alpha ima milijune stanovnika koji su ujedinili svoje talente, tehnologiju i resurse za dobrobit svih. Međutim, nemaju svi na Alphi iste interese i ciljeve, a nevidljive sile će dovesti cijeli grad u veliku opasnost.

Foto: Blitz Film i Video distribucija

Uz Caru Delevingne, Danea DeHaana i Clivea Owena u filmu će glumiti i planetarno popularna pjevačica Rihanna, za koju je Luc Besson rekao da će imati veliku ulogu i kako je uzbuđen zbog toga.

‘Valerian i Grad tisuću planeta’, u distribuciji Blitza, u domaća kina stiže u srpnju 2017. godine i to u najboljim formatima RealD 3D i 4DX.

Tema: FILM

Original Article