Beogradski kolege još se dogovaraju kad će i tko organizirati komemoraciju u čast Ljubiše Samardžića, tvrde srpski mediji. Posljednji ispraćaj legendarnoga glumca planiran je za četvrtak, 14.rujna na Novom groblju u Beogradu.

POGLEDAJTE VIDEO:

[video: 1196816 / ]

Samardžić je preminuo u petak nakon višegodišnje borbe s tumorom na mozgu. Liječnici su sredinom 2016. glumca operirali, nakon čega se mjesecima oporavljao od kirurškog zahvata na glavi.

Početkom 2017. Samardžića su vratili na bolničko liječenje, a obiteljski su prijatelji tad tvrdili kako se glumcu bolest vratila. Njegova supruga Mirjana neutješna je nakon Ljubišine smrti, pa osim s kćeri Jovanom i unucima, komunicira tek s najbližim obiteljskim prijateljima.

– Prije tri mjeseca posljednji sam se put čuo sa Smokijem i tad mi je već bilo jasno da je oslabio. Unatoč njegovoj snazi i optimizmu bolest je bila preopaka, pa mi je bilo jasno da razgovaramo posljednji put – rekao je redatelj Veljko Bulajić.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Sa Samardžićem je surađivao od 1962., kad je Ljubiši dao ulogu u svom prvom partizanskom filmu “Kozara”. Od omiljenoga glumca oprostila se i njegova unuka Sara (23).

– Imala sam sreće što sam te poznavala. Obožavala sam da dolaziš po mene u vrtić, da me držiš u naručju i plešemo pa sve do danas – riječi su kojima se oprostila od djeda.

Ljubiša je često isticao da su mu u najtežem periodu života, nakon smrti sina Dragana, smisao da krene dalje davali unuci, koji su ispunili njegov dom ljubavlju i toplinom.

Original Article