Proslavljeni srpski vaterpolista, a sada politički aktivista i član Narodne stranke, Danilo Ikodinović, oglasio se na Tviteru povodom današnjeg (15. septembar), novokomponovanog praznika – Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Svoju objavu Ikodinović je ilustrovao fotografijama i istakao licemerje predsednika Srbije Aleksandra Vučića, navodeći da je on srpsku zastavu slavio i u vreme 90-ih i 2000-ih, dok je Vučić sa skupštinske govornice pretio ubistvima i izazivao međunacionalnu mržnju.

„Dok je AV sa govornice Skupštine ubijao 100 Muslimana za jednog Srbina, nosio gajbe piva Šešelju i Tomi, ‘99 se useljavao u stan koju mu je dala država dok je trajalo bombardovanje Srbije, moji drugari i ja smo ponosno voleli i nosili zastavu. Gamad da mi priča o zastavi! Mrš“, napisao je Ikodinović na Tviteru.

Ikodinović je uz tekst podelio i svoje sportske fotografije, na kojima se vidi kako uz srpsku zastavu slavi mnogobrojne uspehe vaterpolo reprezentacije.

Dok je AV sa govornice Skupštine ubijao 100 Muslimana za jednog Srbina, nosio gajbe piva Šešelju i Tomi, ‘99 se useljavao u stan koju mu je dala država dok je trajalo bombardovanje Srbije, moji drugari i ja smo ponosno voleli i nosili zastavu. Gamad da mi priča o zastavi! Mrš! pic.twitter.com/ZlhRp6iGCY

— Danilo Ikodinović (@D_Ikodinovic) September 15, 2021

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave je praznik koji se u Srbiji i Republici Srpskoj obeležava drugu godinu za redom, na dan kada se obeležava Proboj solunskog fronta.

Ideja o uspostavljanju zajedničkog praznika Srbije i Republike Srpske izneta je u javnost nakon sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić sa rukovodstvom Republike Srpske u avgustu 2020. godine, da bi mesec dana kasnije ona i ozvaničena.

Napravili ste od Srbije zemlju pepela, otrova i betona i sad se prekrivate zastavom!

The post Vučiću, ubijao si 100 muslimana za jednog Srbina, nosio gajbe Šešelju, a sad pričaš o zastavi appeared first on Luftika.

Original Article