Zdravko Čolić obradovao je svoje fanove novim spotom koji je snimio za pjesmu “Kuća puna naroda”. Spot jednostavne, romantične forme sniman je u Dubrovniku i zamišljen je kao povratak Zdravka u grad izgubljene ljubavi, mjesta lažne emotivne iluzije. Svojim glasom on želi dotaći ljude i ispričati priču o predivnoj laži. Finalizirajući priču, hrleći ka njemu, stotine ljudi mu se prolaskom kroz predivne i puste dubrovačke ulice pridružuje na plaži. Tekst pjesme napisao je Zlatan Stipišić Gibonni, autor muzike je Zdravko Čolić, a aranžman i produkciju potpisuje Nikša Bratoš.

Ova pjesma za koju je tekst napisao Gibonni, a koja je naša prva saradnja, asocira na mene, na moj otvoreni duh i altruistički pristup ljudima. Svojim glasom želim da doprem do ljudi. Sam tekst pjesme kaže: ‘Živote moj, podari mi glas, pjesmama da zagrlim vas – rekao je Čolić.

Glavnu ulogu u spotu reditelj Aleksandar Kerekes je povjerio Tijani Šarenac, iskusnom modelu sa velikim međunarodnim iskustvom.

S obzirom na to da se dvodnevno snimanje spota odvijalo u otežanim uslovima, svega nekoliko dana od proslave Svetog Vlaha kada su ulice bile pune ljudi, zamisao praznih dubrovačkih ulica realizovana je zahvaljujući sjajnoj ekipi Dubrovačkih ljetnjih igara i njihovoj logističkoj podršci, kao i gradu Dubrovniku – rekao je reditelj Aleksandar Kerekeš Keki.

Pjesma “Kuća puna naroda” je treća ekranizacija sa najnovijeg albuma “Ono malo sreće”, regionalnog izdanja dvije najveće izdavačke kuće – PGP RTS i CROATIA RECORDS.

Expresstabloid.ba

Original Article