Predstavnici liderskih televizija u Hrvatskoj , Sloveniji i Srbiji govorili su o tome kako se nose sa izazovima digitalnog doba medija, a panel diskusija izazvala je do sada nevidjeno interesovanje učesnika "Weekend Media Festivala".

Da kraj televizije nije ni blizu, dokaz je i Željko Mitrović, čija je televizija u proteklih deset godina beležila sve bolje rezultate gledanosti. I dok Nova TV i Pop TV i dalje najveću gledanost imaju u prajmtajmu, Željko je istakao da TV Pink ima podjednako dobre rezultate tokom celog dana.
– Pre osam godina kada sam sedeo ovde, imao sam duplo slabiji rezultat od ova dva gospodina koji sede ovde. Sada imamo rekordnu gledanost, plate se polako približavaju onima u Hrvatskoj, što znači da radimo dobru stvar. Navika gledalaca je značajna stvar, ali ni ona nije beskonačna. Zbog toga svakodnevno osluškujemo potrebe gledalaca i njihove afinitete, kako bi tu naviku gledanja televizije održali – rekao je vlasnik TV Pink.
Pavel Vrabec i Dražen Mavrić su govorili o tome da se program njihove televizije, i shodno tome dobra gledanost, temelji na informativnom i zabavnom programu. Kao televizija koja je u ove dve sfere dominantna i bez konkurencije, Željko Mitrović je odlučio da u narednom periodu akcenat bude na trećem stubu – domaćem igranom programu kog na ružičastoj televiziji nije bilo čitavu deceniju.

Pink.rs

– Mi smo do sada već ustalili ova dva stuba o kojima je Pavel govorio – informativni i zabavni program. Ono na čemu radimo je domaći igrani program, kao treći stub i to je ono što će biti obeležje sledeće epohe. Deset godina smo uskratili publiku za igrani program, a sada snimamo osam serija istovremeno, u našoj produkciji, što je ozbiljan poduhvat – objasnio je Željko i dodao da produkcija serijskog programa na Pinku danas može da se meri sa produkcijom latinoameričkih i turskih serija.
Ipak, u nekim stavovima Mitrović se nije složio sa kolegom najgledanije televizije u Sloveniji, na temu borbe za gledanost Mitrović je istakao razliku u tržistu Slovenije i Srbije:
– Zadruga jedan sat posle ponoći, ima više gledalaca nego što Slovenija ima stanovnika – sto je izazvalo veliki aplauz i smeh u sali.
Već je poznato da je Pinkov kompleks filmskih studija u Šimanovcima najbolji u ovom delu Evrope – s obzirom na to da se u "Pink Films Internationals" osim domaćeg, snima i program inostrane produkcije. Željko je danas na panelu rekao da sada i zvanično Pink nema konkurenciju kada je televizijska produkcija u pitanju.

Pink.rs

– Ponosan sam što definitvno mogu da kažem da smo, sada i zvanično, sagradili najveći televizijski produkcioni centar u Evropi, sa više od 30 studija i više od hiljadu zaposlenih, što je infrastruktura koja omogućava jeftinu i brzu proizvodnju sadržaja, a sa druge strane, smanjujerizik. Dakle, čak i ako se dogodi da prizvedemo loš program, imamo mogućnost da ga zatvorimo i odmah pokrenemo novi – rekao je prvi čovek TV Pink.
U nekoliko navrata, Željko je od publike dobio gromoglasan aplauz, a na samom kraju iskoristio je priliku da sve prisutne pozove na regionalnu proslavu 25. rođendana TV Pink. Večeras će u okviru "Weekend Media Festivala" TV Pink proslaviti ovaj značajan jubilej žurkom pod nazivom "Pink Rock and Play", na kojoj će nastupati "Električni orgazam", "Kiki Lesendrić & Piloti" i DJ Žex, kome će ovo biti prvi nastup pred regionalnom publikom.

Pratite nas na društvenim mrežama
Original Article