Popularni sastav „Bajaga i Instruktori“ ove godine slave 35 godina postojanja koji će obeležiti koncertima u beogradskom „Sava centru“. O aktuelnim temama za ovaj bend govorio je frontmen grupe Momčilo Bajagić Bajaga.
„Instruktori retko prave dva koncerta u razmaku od samo godinu dana u Beogradu, ali smo napravili izuzetak. Ipak je 35 godina u pitanju, a pošto smo u maju imali koncert u Nišu na ideju Vojkana Borisavljevića da ga napravimo sa gudačkim orkestrom, i pošto je to jako lepo ispalo, onda smo rekli, hajde, što ne bismo za 35. rođendan napravili jedan koncert sa velikim orkestrom. Kako su karte za 5. i 6. decembar brzo rasprodate, odlučili smo se i za treći, a ako bude interesovanja, biće ih koliko treba“ , rekao je Bajaga.

Ono što je primetno jeste da se na koncertima „Bajage i Instruktora“ ne izvodi numera „Pada vlada“, a retko kada se čuje i pesma „Zvezda“. Bajaga je obasnio i zašto.
„Moja je odluka. „Zvezdu“ još ponekad i zasviramo. Desilo mi se u Kočanima u Makedoniji da se potuku dve grupe navijača Zvezde i Partizana kad smo svirali ‘Zvezdu’. Prekinuli smo svirku. Pitao sam te momke da li je neko od njih bio na Marakani ili JNA. Naravno, nije niko“ , rekao je Bajaga i dodao:

„Pesmu „Pada vlada“ sam svirao, ali nemam nameru da je više izvodim. Ona je napravljena za film „Profesionalac“ i nema potrebe od nje praviti himnu. Kad je neko na vlasti, ta stvar mu se ne sviđa. Međutim, kad je u opoziciji, onda je obožava. To je slučaj sa svim političarima. Pesma postoji 20 godina. Ovi sada na vlasti bili su nekada veoma radosni da čuju tu pesmu, a i oni što su danas u opoziciji nisu voleli da im to sviramo dok su vladali“ , naveo je muzičar.
Izvor: Kurir

Članak ŽESTOKA TUČA! Bajaga otkrio koju pesmu više ne izvode na koncertima! se pojavljuje prvo na Svet poznatih.

Original Article