Dva natjecateljska para iz Zadra, prijateljice Silvijana i Marica te sestre Nina i Branka, pripremala su isti recept, i oba su kiksala na zadatku koji bi trebala znati pripremiti svaka Dalmatinka. Njihovi škampi u umaku od rajčice s domaćom tjesteninom digli su živac žiriju.

– Škampi su vam bili dobri, ali samo u početku. U obilasku sam vidio nešto što me jako rastužilo – namirnica, koja se ne kuha duže od 10 min, zapravo se kuhala punih 45 min! Gledajte što se sad događa s mesom! Ono se mrvi, ne može se lijepo izvaditi iz oklopa! A koristite tako skupe namirnice – nezadovoljno je komentirao Mate Janković, dodajući kako kod natjecatelja nedostaje znanja, i to onog osnovnog o samim namirnicama s kojima rade.

Foto: RTL

Ništa bolje nisu skuhale niti Nina i Branka, koje su svojom sljepljenom tjesteninom i oku neugodnim umakom podsjetile žiri na ptičje gnijezdo. Sestre su se pravdale da je netko drugi završio njihovo jelo, no žiri ne prihvaća opravdanja jer u ovom tjednu natjecatelji kuhaju – za tim.

– Tko god je servirao ovu tjesteninu s umakom od škampa, napravio je veliku grešku. Tjestenina se pretvorila u zabetonirano tijesto. I tko je to vidio da se škampima makne glava i od toga radi temeljac, a repovi se neočišćeni ostave u umaku? Napravili ste parodiju od jela! Naše prekrasne, friške škampe ste uništili… Ubi bože kaj ste s njima napravili! – očajno je zavapio Špiček tijekom kušanja.

Foto: RTL

I bez obzira na teške komentare i niske ocjene žirija, Dalmatinke nisu zaplakale pred kamerama. Suzu je ispustila Ružica jer je, kako kaže, nisu ražalostile tri četvorke, već je bila bijesna i ljuta na sebe zbog nespretnog kuhanja. Hoće li je sutra ove suze natjerati da pripremi najbolje jelo u showu, doznat ćemo u novoj epizodi u 21 sat na RTL-u.

Original Article