Glumac će u 16 dana – počevši od 9.12. pa do Badnjaka na svom Instagram profilu zoran_pribicevic skidati jedan po jedan komad odjeće sa sebe i, naravno, završit će ni manje ni više nego gol. I to sve u humanitarne svrhe.

Naime, tvrtka ili brend koja ponudi obući Zorana i donirati najveći iznos novca – uplatit će sredstva udruzi Jak kao Jakov iz Karlovca koja pomaže djeci oboljeloj od malignih bolesti.

U cijelu priču može se uključiti i više tvrtki ili osoba jer će se za dvije fotografije s najviše lajkova također donirati novac: jedan lajk – jedna kuna.

Foto: Neja Markičević

– Prijašnjih godina uvijek sam pomagao i donirao anonimno, ali, evo, ove godine odlučio sam napraviti to javno, i to na jedan, po meni, drugačiji i zanimljiv način. Uostalom, dosta polemike se nedugo vodilo oko skidanja i eksplicitnih fotografija određenih javnih osoba i prozivanje istih, pa sam na neki nači želio dati podršku svim pripadnicama ljepšeg spola i pokazati da golotonja itekako može biti lijepa, suptilna i privlačna – kazao je glumac te dodaje:

‘Osim toga, sve tvrtke u Hrvatskoj sad imaju šansu donirati sredstva udruzi koja to zaista zaslužuje i kod koje sam sto posto siguran da novac ide u prave ruke. Danas smo zaista bombardirani istim ili sličnim pričama – loša svakodnevna politika, pa o tome kako je i ove godine napadalo jako puno snijega, pa što sve radimo za blagdane, pa koliko trošimo za blagdane – uvijek su to iste i slične priče pa sam evo odlučio probati napraviti nešto možda drugačije i zanimljivije’

Foto: Neja Markičević

Fotografije će napraviti fotografkinja Neja Markičević. Neji se, kaže Zoran, odmah svidjela ideja. Zajedno će, ističe, pokazati kako mogu izgledati zabavne cool fotke i jedan umjetnički akt.

Golotinja glumcu nije strana, no skidanje do kraja pred kamerama nije mu omiljena aktivnost.

– Nedugo sam bio gol u dugometražnom igranom filmu ‘Fuck Off I love You’ Angela Jurkasa i bilo je to čudno iskustvo – ne previše ugodno, nije lako kad je puno ljudi oko tebe, a ti si gol. Međutim, nisam se nikad skinuo na ovakav način i u humanitarne svrhe i iskreno postoji mali strah iako sam redovito u treningu. Međutim to na kraju nije ni važno – važno je da se pomogne onima kojima je to zaista potrebno i da to jednostavno napraviš sa stavom – zaključio je Pribičević.

Osim toga, glumac je kampanju odlučio proširiti na kolege. Odlučio je izazvati Brunu Šimlešu i Borisa Rogoznicu da učinite isto što i on, ako su dovoljno hrabri.

Original Article